Sprawa wlasnego servera wraca jak bumerang. Ostatnio natrafilem na firme ktora sie zajmuje tymi sprawami i oferuje dosc tanie servery gier. Cena slotu za server priv(z haslem) to 2,5zl /miesiac) a servera pub(bez hasla to 3,5zl/miesiac. Co myslicie o tej sprawie, wlasny server i forum to juz klan pelna geba tylko trzeb aby sie skladac co miesiac. Ale wydanie 3,5zl czy nawet 5 to nie jest problem w wydaniu miesiecznym. Na poczatek proponuje wykupienie servera na probe, zeby sprawdzic wszystko jak dziala i zeby nie stracic zbyt duzo kasy. Na pczatek proponuje server dla 4 osob, jesli wszytko bedzie dzialac ok to przedyskutujemy sprawe i pomyslimy o servie publicznym i na ile osob. Jest tez pomysl zeby sie dogadac z klanem Pimp$ i stworzyc wspolny projekt, ale to w przyszlosci. Wiec czekam na komentarze i ewentualne glosy poparcia tej inicjatywy. czekam!!!
Gdyby wszyscy sie zgodzili na server probny to koszt wynajmu wynioslby 11zl/9 klanowiczow =1,22 z Vatem na osobe!!! xD
szeregowy
popieram co to jest 1.22zl ale bez kitu jak juz to na 10 osob
dla mnie to jest żaden problem kogoś nie stać tych kurwa 5zł czy tam drobne na jeden miesiąc to nie jest nic takiego wielkiego dla mnie uważam że ten pomysł jest genialny i powinniśmy mieć własny serv
kapral
spoko.. jestem za...
st.kapral
super pomysl....popieram..
Widze ze pomysl uzyskal akceptacje calego klanu.
A wiec na wstepie zagladamy server testowy na jeden tydzien(po zalozeniu zrobimy zrzutke po 1,22) jak sie spodoba server to wykupimy go na 2 miesiace, wczesnij ustalimy ilosc slotow dla naszego servera.